home plattegrond website contact  
Home / Voorronde Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg 2012
Voorronde Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg 2012

 De strijd is gestreden. De strijd voor een plaatsje bij de Nationale beroepenwedstrijd tuinaanleg is voorbij. De wedstrijden waren van 9 februari tot 12 februari.

Dit jaar deed ook Marijn Dalenbout mee. Hij is een student van het Edudelta College in Goes en loopt dit schooljaar stage bij ons. Marijn en zijn teamgenoot Gerald Lobbezoo zijn dit jaar 2de geworden tijdens deze wedstrijden. Wij zijn ontzettend trots op hun geleverde prestaties.

 

Thema van voorrondetuin

Dit jaar is het thema van de beroepenwedstrijd “het netheidscomplex voorbij”. Een tuin met veel groen, wat minder verharding en met water en hout als natuurlijke elementen. Alles te samen een “chaotisch” geheel.

Voorbereiding

Thuis maken de deelnemers als voorbereiding een plan van aanpak. Belangrijk onderdelen hierbij zijn o.a. werkvolgorde, benodigde tijd per onderdeel en benodigd machines en gereedschappen.

De deelnemers dienen zelf een urenbegroting te maken. Het gaat hierbij om een inschatting van de benodigde tijd om de verschillende onderdelen uit te voeren. Deze plannen dienen voor aanvang van de wedstrijd te worden ingeleverd bij de jury. Tijdens het criteriumgericht interview zal de jury er kritische vragen over stellen en kunnen de deelnemers hun plan verdedigen. Dit interview zal in de loop van de tweede wedstrijddag worden gehouden.

Uitvoering

De tuin dient door een team van 2 personen in 2 dagen te worden aangelegd. Hiervoor zijn 2 x 15 manuren beschikbaar. Uitvoeringsmethodiek en volgorde naar eigen keuze, rekening houdend met de omstandigheden bij de organiserende school. Als startpunt zal één hoek van de tuin worden uitgezet door middel van piketten met een tegel als vast hoogte punt.

Beoordeling

De tuin zal worden beoordeeld door een vakjury van 3 personen geleid door een voorzitter die is aangesteld door de organiserende school.

Voor de beoordeling wordt een programma gebruikt met vaste criteria. Deze criteria worden bij aanvang van de wedstrijd bekent gemaakt aan de deelnemers.

 

home
projecten
tips
profiel
contact
 

 

 

 

 


 
 
Berlagestraat 5 / Postbus 316 4380 AH Vlissingen +31 (0) 118 46 53 75 | info@pouwelsetuinen.nl

Copyright © 2006–2013 by Pouwelse Tuinen | De Groenste Vingers van Zeeland. All rights reserved. Setup & Design: Siahaya Wepdiezijn.NLEtomite »

Pouwelse Tuinen | De Groenste Vingers van Zeeland

« Error »

Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« Execution of a query to the database failed »
      SQL: INSERT INTO pouwelse_tuinen.cms_log_user_agents(id, data) VALUES('2270387926', 'http://commoncrawl.org/faq/')
      [Copy SQL to ClipBoard]
 
Parser timing
  MySQL: 0.1037 s s(6 Requests)
  PHP: 0.1430 s s 
  Total: 0.2467 s s